Ben je op zoek naar een multifunctionele locatie met breakout-ruimten en OneDeskSolution, voor creatieve sessies tot 40 personen, op steenworp afstand van Amsterdam-CS?

Welkom in de zelfgebouwde Roze Studio van kunstenaarscollectief stichting Convoi Exceptionnel! Onze droom-werkplek heeft alle denkbare voorzieningen en flexibele inrichtingsmogelijkheden. Wij zijn experts in creatief denken én realiseren; samen met jou maken we speciaal op maat een vruchtbare sessiedag, óók in deze nieuwe 1,5 meter-samenleving.

Je bent te gast bij kunstenaar Hetty van Bommel en haar team, alwaar liefdevol ontwerp en industriële rauwheid elkaar hebben gevonden; our pink floor is exclusively and completely yours! 

 •  Kruisbestuiving
  • Dit is dé kracht waar wij in geloven. We hebben -ook letterlijk- alles in huis om elk gewenst aspect van een vruchtbaar programma samen met jou te maken.
  • Zo verzorgt Roze Studio’s NDSM-Academy ook bevlogen intermezzo’s, inpasbaar binnen elk programma. Deze vinden plaats in ons eigen pand, de Scheepsbouwloods of buiten op de werf.
   • Laat je hoofd leegwaaien tijdens een rondleiding over de historische werf en broedplaats vol verhalen,
   • of ga mee op ontdekkingsreis in de vorm van een creativiteits-training! Zowel het “out-of-the-box”-denken, het leren van technische vaardigheden of het bevorderen van teambuilding behoort tot de mogelijkheden, in elke gewenste discipline.
 • Storytelling
  • Vakmatig denken wij in beelden, dus verhalen vertellen we met alles wat we maken. Of dit nu een theatervoorstelling is, een gebruiksvoorwerp, of een eetbaar kunstwerkje.
  • De naam “Roze Studio” ontstaat tijdens de bouwperiode waarbij de eerste pioniers allen stoere mannen zijn, Hetty de enige dame (met lippenstift). Bij wijze van statement schildert ze dan ook maar direct haar betonvloer roze nog voordat er stroom is aangelegd; de buurmannen hadden de naam al klaar natuurlijk!
  • Bestaande bouwkundige elementen van het pand hebben we met veel respect meegenomen in ons ontwerp, opdat ze hun eigen historisch verhaal blijven vertellen. (Wel hebben we bv hartjes gesneden uit de stalen balken, die vervolgens weer als onderzetters dienen).
  • Het Oja-gevoel zit in alle materialen, objecten en gebruiksvoorwerpen; alles in de Roze Studio heeft herkenbare elementen, omdat ze al een leven hadden voordat wij er opnieuw naar gingen kijken. (Zo vind je ons koffielandschap in gereedschapskisten met ingebouwde kandelaars, en slingeren we pannenkoeken op een voormalige slijpschijfmachine)
 • Cradle to cradle
  • Volgens deze ontwerpfilosofie is de gehele studio gebouwd. Alle materialen zijn 2e hands en hergebruikt. Zelfs de weelderige planten zijn gered op straat van de vuilniswagen!
  • Wij houden van kokkerellen en tuinieren, dus ons GFT-afval composteren we tot voeding voor groenten, tuinkruiden en eetbare bloemen in de tuin, die we vervolgens weer in onze biologische Art Food verwerken. Zo is de circel weer rond.
  • Dankzij een eigen WarmteKoudeOpslag (WKO)-put beheersen we ons binnenklimaat, en circuleert duurzaam in principe slechts de eigen energie.
  • Houtafval uit eigen werkplaats dient als brandstof voor de open haard. Dit bewaren we voor de speciale momenten.
 • Ecologie Samen met de stadsecoloog zijn we zeer vereert dat de beschermde huismus onze groene oase als hun habitat heeft ingenomen. Het is zelfs de snelst groeiende mussen-kolonie van Noord-Holland. Een kwetterend welkom is gegarandeerd!
 •  Als maatschappelijk verantwoord ondernemen ook bij jou hoog in het vaandel staat, vind je het vast leuk om te weten dat je automatisch onze kunstprojecten steunt door gast te zijn; dank daarvoor alvastkersverse donateur! (voorbeelden zijn ons Trouweiland en de jaarlijkse NachtvandeDoden)

Eens de grootste scheepswerf van de wereld -de NDSM– strekt zich uit aan de Noordelijke IJ-oever. Na het failissement in de jaren ’80 raakt het in verval. Op zoek naar en een nieuwe culturele bestemming schrijft de stad Amsterdam een prijsvraag uit in 2000; het winnende plan dat zichzelf kan financieren mag worden uitgevoerd. Zo realiseert een groep kunstenaars ’s werelds grootse broedplaats met eigen erfpacht, én de status van industrieel erfgoed. Als één van de pioniers ontwerpt Hetty van Bommel de ideale werkplek voor haar kunstenaarscollectief Convoi Exceptionnel in de Oostvleugel van de Scheepsbouwloods, genaamd de Roze Studio. Intussen vormen ruim 250 creatieven met hun eigenhandig gebouwd atelier, omgeven door een weids buitenterrein, nu het bruisende hart van de Amsterdamse Creative Industry met een enorme aantrekkingskracht  waar letterlijk alle ruimte is om vrij te kunnen denken!

Het pand van de Roze Studio, bestaand uit 2 vloeren en een tuin.

 1. (Roze) verdieping is hoog en licht, met veel groen. Een grote raampartij biedt prachtig uitzicht over de scheepswerf en de lichtkoepel kan open. Het daglicht is te temperen, zelfs tot lichtdicht. Naast de open keuken is een breakout-hoek en sanitaire ruimte. De gezellige open haard heeft een ereplek. Een 8 meter lange magnetische whiteboard-wand nodigt uit om volgeschreven te worden. Een hangend LEDscherm is vanaf 4 meter in elke hoogte te verstellen. Verder is de ruimte open en vrij in te vullen met een keuze uit vele meubilair-opstellingen. Elke setting is ’s avonds ideaal aangelicht dankzij een -letterlijk- bewegend lichtplan.

  20 x

 2. Begane grond is deelbaar in 2 ruimtes door een glazen schuifpui en heeft een eigen sanitaire ruimte. Dit is ons atelier en dus uitermate geschikt voor creatieve “vieze” workshops. Ook ideaal voor parallele programmaonderdelen als breakouts. Tijdens pauzes loop je zo de tuin in.Achteratelier met schuurpapier en roldeur
 3. Industrieel buitenterras met zitjes verscholen in het groen. Naast de schaduwrijke overkapping van bruidsluier zijn alle plantenbakken mobiel zodat de tuin van vorm kan veranderen, voor bijvoorbeeld pauzes, lunch of borrel.
 •  Een eigen entree heeft elke vloer en ze zijn ook met elkaar verbonden via een inpandig glazen trappenhuis.
 • De inrichting is multifunctioneel en flexibel. Alles staat op wielen, (zelfs de planten), zodat een changement snel te maken is.
 • Het meubilair kies je zelf uit. We hebben voornamelijk eigen ontwerp en design-klassiekers in ons magazijn (van kuip- tot bioscoop-stoelen, bankjes, krukjes, tafels etc, ook speciaal voor buiten).
 • Presentatiemiddelen zijn inbegrepen zoals bv ledscherm, beamers, overheadprojector, papier, post-its, stiften, magneten, flip-overs, etc.
 • Draadloos bedien je vanaf je eigen device alle Sonos-speakers en het ledscherm dankzij een supersnelle glasvezelverbinding en volledig gedekt wifi-netwerk.
 • De bereikbaarheid is met elke vorm van transport ideaal: Op 5 minuten rijden vanaf de A10 ring Noord, of met een minicruise van 10 minuten op de veerpont van CS naar de NDSM, en een wandeling van 5 minuten over de werf naar ons.
 • Veel parkeergelegenheid vind je op de gehele werf voor een laag tarief.
 • De medewerkers zijn allen kunstenaars en begeleiden je waar nodig door het programma heen,vanuit de coulissen danwel op de voorgrond. Zo zal een vrolijke gastvrouwe vanuit de open keuken de Art Food verzorgen, en tevens aanspreekbaar zijn als conciërge / technicus. Zo verzorgt onze eigen NDSM-academy outofthebox-sessies op elk gebied in creatief denken, of nemen je mee op een inspirerende rondleiding over de werf. Zo bouwen we ook -met name in deze tijden vol RIVM-richtlijnen – devices waardoor programma’s kunnen plaatsvinden bij ons, en voor alles geldt, altijd speciaal op maat.
 • Wij hebben zeer binnenkort de status van Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), waardoor te gast zijn bij ons fiscaal extra interessant voor je is!Ben je na het zien van onze bedrijfspresentatie benieuwd hoe we samen jouw ideale creatieve sessie kunnen maken? Vul dan het informatieformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.De kunstprojecten die we al hebben kunnen realiseren dankzij jullie vind je op de website van ons kunstenaarscollectief https://convoiexceptionnel.nl/.